top of page
Zoeken

Plantaardige rode biet burgers

Smaakvol scoren wanneer je je kids meeneemt om nieuwe groenten te ontdekken & tegelijk zorgdragen voor jezelf.


Ik hou ervan om onverwachte 'twists' te geven aan mijn koken en zo nieuwe creaties op mijn tafel te toveren. Deze keer rode biet burgertjes. Aangezien het zomervakantie is luister ik bij mijn dochters welke groentjes ze willen uitproberen en vandaar uit laat ik mijn creatieve brein haar ding doen. Deze keer werd het dus 'rode biet'. Oorspronkelijk vond ik het recept op plantbased.be maar zoals je me kent, geen eten op tafel zonder mijn eigen twist. Dus uiteindelijk volgt hier mijn eigen recept.


Deze burgertjes zijn ook ideaal om jouw restje gekookte rijst of gekookte linzen op te werken. Heerlijk hé zo no waste, ik word er blij van! For all my ladies out there, Gezien de rode biet, linzen, zilvervliesrijst & haver ideaal recept voor in jouw 'herfst' & 'winterperiode' (aka luteale & menstruatie periode) of wanneer je in je kraamperiode je lichaam extra vitamines wilt geven met net iets meer bite dan een soep of curry.


 

Dit heb je nodig

  • 150g geraspte verse rode biet

  • 200g (zilvervlies)rijst - elke soort gekookte rijst kan in principe

  • 200g gekookte linzen

  • 1 el tahin

  • 2 teentjes look

  • 1 el mosterd

  • 1 el korianderzaad (of vervang door je eigen favo kruiden zoals bv. tijm, rozemarijn, ras el hanout, komijn,...)

  • 1 el tamari saus (gebruik soyasaus, kokos aminos of himalaya zout wanneer je geen tamari hebt)

  • 1 sjallot

  • 50 g (glutenvrije)havermout

  • scheutje olijfolie (optioneel voor bakken in de pan)

We gaan er voor - voorbereiding

  1. Rasp je rode biet fijn

  2. plet eventueel je look

  3. versnipper eventueel je sjallot


We gaan door - mix time

  1. Vooraleer we verder gaan verwarm even je oven voor op 180°C

  2. Doe de geraspte rode biet samen met de rijst, linzen, tahin, look, mosterd, korianderzaad, tamari, sjallot in de mixer.

  3. Mix tot de gewenste consistentie, maar mogen zeker nog brokjes zijn

  4. haal uit de mixer en voeg de havermout toe.

  5. Roer alles even door met een houten lepel


We zijn er bij - verwarmen in oven en pan

  1. Rol de burgertjes door eerste een bol te maken en ze vervolgens plat te drukken tot burgertjes.

  2. Leg het op een bakpapier dat je vervolgens op een ovenplaat of -schotel legt.

  3. Zet de burgertjes gedurende 15min. in de oven

  4. (optioneel) Geef het nog een krokantje korstje door te bakken in de pan met een beetje olijfolie

 

Keep me posted


Deze rode bietburgertjes boosten niet alleen je energie maar geven ook een extra boost aan je moraal. Laat me even weten hoe fan-tastiek jij ze vond

21 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page